Gebruikerstips

  1. Was het mondkapje voor het eerste gebruik 10 minuten in een pan met kokend water
  2. Was je handen met water en zeep alvorens het mondkapje te gebruiken. Strik de linten om je hoofd, raak daarbij de binnenkant van het kapje niet aan.
  3. Het masker moet zoveel mogelijk aansluiten op je gezicht. Adem met mond én neus door het mondkapje.
  4. Als je je mondkapje hebt afgedaan, dan doe je dit kapje niet meer op. Berg het kapje veilig op tot je het kunt wassen. Het filter neem je uit en werp je in een gesloten afvalbak.
  5. Was het mondkapje op 90 graden of kook 10 minuten uit in een pan met kokend water. Hang het te drogen aan de linten.
  6. Schuif elke keer voor gebruik een vervangbaar filter (bv. stukje van stofzuigerzak) in de opening aan de onderkant van het mondkapje. Vervang het filter regelmatig. Doe dit zonder het kapje af te Lukt dat niet, dan vervang je het mondkapje. Was je handen vóór en na het vervangen van het filter.
  7. Let goed op bij kinderen en vervang hun mondkapje regelmatig.

Disclaimer

Dit mondkapje beschermt niet tegen het coronavirus, maar kan, bij juist gebruik, helpen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Mondkapje Maken Nederland en de maker zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk voor het mondkapje en het gebruik ervan. Wij benadrukken dat je te allen tijde de RIVM richtlijnen moet volgen, en dat je je moet inlezen hoe je het kapje veilig gebruikt. Van zorgprofessionals wordt verwacht dat zij kennis en inzicht hebben in juist gebruik van mondkapjes.